Thursday, April 16, 2009

Promosi album Coda

14 April- Pagi ni aku dan Aiman ke rumah Boss, ada urusan dengan tetamu yang datang. Sempat makan tengahari dan kemudian sembang2 sampai jam 3.30pm. Aku minta diri dulu sebab nak balik ke opis.

Balik ke rumah macam biasa join anak2 bergomol atas katil. Damia bawa lauk atas katil..alahai bersemutlah.

15 April-Hari ni ke opis macam biasa. Kena siapkan bahan promosi Coda. Agih-agihkan CD untuk semua radio di luar Lembah Klang termasuk Sabah, Sarawak, Brunei. Bila dah siap masuk dalam sampul, D.J pergi pejabat pos bawa semua sampul2 tu. A.Z pula kena tugasan hantar semua CD Coda ke radio2 di RTM termasuk ke Rakam Khanah untuk penilaian lagu-lagu.

Aiman ditugaskan untuk hantar CD Coda ke radio2 swasta seperti Hotfm, Era, X FM, Hitz FM, Fly Fm dan Suria FM. Bila semua tugasan untuk radio dan siap, aku buat untuk diberi kepada media cetak pula.

Buat permulaan ni diberikan kepada akhbar2 utama dulu sebab mereka ada kolum untuk review album dan lepas tu akan menyusul ke semua media. Kena buat kerja berperingkat-peringkat, lagipun semua wartawan ini nanti akan diundang pula ke majlis pelancaran album pula.

Sekarang tengah fikirkan masanya saja, idea dah ada. Nak buat konsep santai dan mengeratkan silratulrahim. InsyaAllah.

Balik dari opis, singgah di NN dulu untuk update blog ni. Dah lama tak menulis dan ada yang dah hantar sms minta supaya segera menulis...hehehehehhe. Memula aku, D.J, A.Z dan Aiman saja, kemudian Papa datang join makan roti bakar kat NN ni.

Lepas tu singgah lagi di kedai runcit beli barang dapur sebelum balik ke rumah. Malam ni macam biasa aku layan The Biggest Loser, siri ni memang dah jadi kegemaran aku. Sejak musim pertama aku tak pernah lepaskan peluang menonton. Nasib baik Astro selalu ada ulangan, bolehlah tengok waktu tengah malam kalau terlepas siaran waktu sebenar.

Dan..aku malam ni merehatkan diri dengan lebih awal atas katil. Dah siap mandi dan kenyangkan perut sebab nak menanti jam 10mlm untuk menonton episod terakhir Mertua Vs Menantu.

Aku memang ikut cerita ni walaupun adakala terlepas tapi tetap ambil tahu apa yang terjadi, cuma untuk episod terakhir ni aku tak mahu lepaskan peluang. Berjuraian airmata bila tengok, aku pun sms D.J bagitau bantal aku dah basah. Nanti mesti ada sambungan punya...agaknya lepas Erra habis berpantang la tu.

16 April- Jam 530am aku terjaga bila dengar bunyi pintu depan dibuka. Lepas tu Papa tak naik2 ke bilik, aku pun turun. Rupa2nya Put'a terjaga dan demam, dia lepak atas sofa kat bawah. Ler..patutlah sejak aku balik semalam Put'a tidur saja. Maid aku pun berat mulut nak bagitau.

Panas betul badan Put'a, aku beri ubat demam dan lap badan dia dengan air sejuk. Lepas dia tertidur, aku bagitau maid aku supaya jangan kejutkan Put'a. Aku sms pengetua sekolah bagitau Put'a tak hadir ke sekolah hari ni.

Macam biasa masuk opis dan tunggu teman wartawan dari Utusan datang, 2 S, Shazryn dan Shaharudin. Jurugambar Fatah join sekali. Aku ajak makan dulu di restoran aku, kemudian Boss menyusul.

Lepas makan barulah kembali ke opis kerana Boss ada sesi fotografi dengan Utusan. Lama jugalah di opis, maklumlah dah bertemu macam2 cerita terkeluar. Seronoklah sesekali kan.

Balik dari opis, aku ke Giant berdekatan, beli apa yang patut. Papa jemput aku di Giant, teringin makan chicken chop tersedap di KL...ala dekat je di Cheras, Papa temankan aku saja. Dia dah kenyang katanya.

Lama juga tak makan Chicken Chop ni, kalau tak boleh dikatakan seminggu tu 2, 3 kali ke sana. Kebetulan tadi Boss untuk pertama kali order Chicken Chop tersebut setelah lama aku rekemen...akhirnya merasa juga Boss makan.

Esok akan menuju ke destinasi, tak sangka2 ni..diundang untuk pergi bersama2. Ajak anak2 sekali. Emmm........


Inilah rupanya 7 orang berhimpit dalam 1 kereta (ada cerita dalam entry sebelum ni). Huh!!!!

Tekun...hehehehhe, entry semalam tu disudahkan di NN.

Gambar ni A.Z yang ambil dari celah-celah gelas teh tarik.

6 comments:

Azwan Hashim said...

KZ sempat lg ambik pic time berhimpit 7 org tu!hehe..dpt gak tgk suasana "sardin" dlm tu..hahaha =)

Azwan suka shot pic A.Z ambil tu, mcm style Rashid Sibirlah.. cayalah! =)hope ibu A.Z kembali sihat yer.. nanti KZ bg tau perkembangannya.

Lastly, all the best utk promosi album CODA yer! Bak kata Kak Siti, Coda sebahagian dari family kita, so Azwan akan support.. =)

Anonymous said...

walaupon terhimpit mcm tu tp tetap maintain senyum sumenye dlm kereta tu hehehe

yup betul tu... bak kata dct kan CODA half of the family so sy pon akan sokong jugak... TAJLENA

zamrie79 said...

As salam...wahh tekun KZ menaip kat NN tu ye...bagus2 camni...pekerja cemerlang...hua hua hua...:-)

arieda salsabella said...

SUKA TGK PIC YG AZ AMBIK TU..ADA GAYA..HEHEH

ayedaneal said...

amboi kak zie..
nasib baik BOSS x de dalam tu...
KALAU X...
mesti boss akan menjerit kesesakan..
terciptalah lagu ..
di dalam keretaku!!!
hahaah!!
kak ziey..teringin nak makan ikan patin masak tempoyak n sambal itam..akan ku usahakan ke sana!!!!

cekodokbasi said...

salam...
lorr CODA under SNP ke?
ingt nk download lagu diorg tp xde laa plak..
huhuhu~~